Onze druiven

 

Regent (rood)

De Regentdruif is een kruising tussen Diana Hamburg en de Chambourçin, welke ook bekend staat onder de naam Geilweilerhof 67-198-3, genoemd naar het instituut waar het ras ontwikkeld is. Regent is een modern ras met een hoge resistentie tegen meeldauw.

Al in het tweede jaar vindt er bloem- en trosvorming plaats. Vaak worden en meer trossen gevormd dan de stok kan laten rijpen. Op dat moment worden de druiven uitgedund en weggesnoeid. De druiventrossen zijn weinig compact wat betekent dat de druiven elkaar niet wegdrukken.

De schil is hard, de kleur blauw en het vruchtvlees en sap zijn lichtrood.

Regent    
     

Sauvignon Gris (wit)

Deze druivensoort is heeft een meer roze kleur dan de Sauvignon Blanc. Sauvignon Gris heeft een hogere suikerconcentratie en zorgt voor een rijker aroma dan de Sauvignon Blanc.
Sauvignon Gris is een op Sauvignon Blanc lijkende druivensoort met roze druiven. Het ras komt van oorsprong uit de Bordeaux, maar komt daar nauwelijks meer voor. De kleur heeft een groengele zweem. Intense aroma’s van verse citrus, banaan en ananas zijn duidelijk waarneembaar. De smaak is vol met een uitgebalanceerde zuurgraad en subtiele mineraliteit. Dit resulteert in een lange en elegante afdronk. Verse vis in salades, gegrilde vis en fruits de mer laten zich prima combineren met deze niet alledaagse witte wijn. De aanbevolen schenktemperatuur is ongeveer 12 graden Celsius.

 

Johanniter (wit)

Johanniter is misschien wel de beste wijndruif voor het Nederlandse klimaat. Deze druivensoort wordt in Nederland en Duitsland veel aangeplant. De wijnen zijn krachtig, fruitig en hebben overeenkomsten met Riesling en Pinot Gris. Dit is logisch, want deze druif is ontstaan uit een kruising tussen Riesling en de Pinot Gris (mutatie van Pinot Noir).
 Het aroma is fijn fruitig, met meloen en grapefruit, dat aan Riesling doet denken. De smaak is een heldere en levendige structuur met sterke zuren. Met een klein bittertje na.

 

 

website ARTIweb.nl - copyright Wijnhoeve de Heikant